Witam. Ostatnimi czasy coraz częściej myślę o zakupie zmywarki do naczyń. W związku z tym chciałam się zapytać na co zwracać uwagę przy zakupie? Jakie programy najczęściej używacie, a z czego nie korzystacie wcale. Jakie marki są najlepsze, a jednocześnie w miarę tanie??? Dziękuję za podzielenie się informacjami. Pomarynczka
Polecam firmę Electrolux. Od pięciu lat mam taką i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Modelu, który używam już pewnie nie produkują. Jest to mała zmywarka (45cm) jest pewien problem z takim wymiarem - czasami nie wszystko się w niej mieści. Jeśli miałbym więcej miejsca na pewno zdecydowałbym się na większą 60cm wersję.
Moim zdaniem bardzo przydatne są składane półki ,których niestety w mojej zmywarce nie ma. Dobrze też mieć program z myciem wstępnym,który przydaje się do mocno zabrudzonych naczyń. Jeśli miałbym w chwili obecnej na coś się zdecydować to kupiłbym zmywarkę BOSHA,albo SIEMENSA.
Cześć. Ja też w najbliższym czasie muszę wybrać urządzenie tego typu, ponieważ tydzień temu wprowadziłam się do nowego mieszkanka z moim facetem. Chodzenie po sklepach doprowadza mnie już do szału ! Najgorsze jest to, że nie mogę się na nic konkretnego zdecydować
Dziewczyny przede wszystkim trzeba sprawdzić długość okresu gwarancyjnego zmywarki. W takim urządzeniu zawsze może się coś zepsuć Ponadto warto sprawdzić czy w sklepie, w którym kupujecie zmywarkę istnieje możliwość przedłużenia gwarancji.
Moim zdaniem zwrócić uwagę na ilość wody i prądu zużywanego podczas mycia naczyń. Jeśli będziesz mieszkać tylko z chłopakiem to może warto jest wybrać mniejszy model. Jeżeli zdecydujecie się na coś większego, to postarajcie się wybrać model z programem "½ wsadu".
Zakup pralki przez internet jest tańszym rozwiązaniem. Nie jestem jednak pewna, jak wygląda wyegzekwowanie gwarancji w tym przypadku. Może lepiej kupić taki mebelek w salonie