ANIMATOR CZASU WOLNEGO w Oświęcimiu. LAST MINUTE!Oświęcim (małopolskie)
Wczasy z Prawem jazdy 14 dni zakończone egzaminem!Łomża (podlaskie)
Tłumaczenia przysięgłeGliwice (śląskie)
Tłumaczenia prawnicze angielski, rosyjski WarszawaWarszawa - Centrum (mazowieckie)
Nadzór archeologiczny, śląskie, małopolska, badania archeologiczneCała Polska
ambitna napisał:Bardzo dziękuję za odpowiedź. Chętnie poszłabym na kurs, ale po prostu nie dam rady finansowo. Dlatego uznałam, że lepiej uczyć się samemu niż nic nie robić...Rozumiem i zgadzam się
tenczowka napisał:Ja ostatnio znalazłam w necie ofertę szybkiego kursu. Oferują 16 godzin kursu (4 razy po 4h) za 377,- zł.Takie szybkie kursy są dobre dla tych, którzy chcą bardzo intensywnie poznać wszystkie techniki. Przyznam, że to dobra baza do szybkiego czytania, ale nie ma się co łudzić, że po takim kursie od razy będzie się mistrzem... Tutaj trzeba bardzo wielu godzin ćwiczeń, więc jak komuś zależy na jak najlepszych efektach i wie, że sam się nie zmobilizuje to jednak polecam dłuższe kursy.
Myślicie, że warto, czy lepiej wybrać coś standardowego?
malgosia_d napisał:Moim zdaniem takie szybkie kursy mijają się z celem. lepiej jest kupić książkę i poszukać darmowego programu - efekt będzie podobny: poznasz teorię i podstawowe ćwiczenia. Aby dojść do szybkiego i do tego efektywnego czytania (a o to przecież wszystkim zainteresowanym chodzi...) trzeba poświęcić sporo czasu na ćwiczenia. Prawda jest taka, że trzeba się trochę namęczyć, żeby być w tym dobrym. Ale wysiłek się opłaca, bo później można zaoszczędzić naprawdę sporo czasu.Zgodzę się, ale drugiej strony lepszy rydz niż nic
Najlepiej poszukać kuru, który będzie trwał koło 60h.