Czy jak grliujecie warzywa to je smarujecie/skrapiacie przedtem jakimś tluszczem? Nie wiem masło czy oliwa... Bo tak same to chyba wysychnąc mogą nie? a w ten weekend nie chcę Was martwić, ale pogoda niepewna... może padać Ale może nie bedzie
Uwielbiam pianki z grilla (tzw marshmallows) tylko nie w szaszłykach, po prostu obracam samą piankę na patyczku aż robi sie taka nadmuchana, wtedy z wierzchu jest chrupiaca, a środek cudnie się ciągnie... a jak ktoś lubi owoce morza to niech sobie zgriluje krewetki albo i kalmara, ło!
Fajne macie przepisy. a ja czytałam fdzies niedawno, że nie powinno sie w ogóle grilować kiełbasy, tylko surowe, nieprzetworzone kawałki mięsa. Bo w produkcji uzywają jakichs substancji do kiełbas, które po uwędzeniu na grilu sa rakotwórcze.
Ja uwielbiam warzywa z grilla, np. papryke albo cukinie. Ale lubie tez grillowany serek camembert. Palce lizac! Chociaz zwykla kielbaska tez nie pogardze
Praktycznie wszystko od każdego chyba rodzaju mięsa, po rybki, krewetki, ziemniaczki w folii (uwielbiam!!) i inne. Może bardziej śródziemnomorsko? Można pogrillowac sobie właśnie np. krewetki na grillu a do tego zrobić chlebek, posmarować oliwą i czosnkiem i położyć na grill, mniam!