To jest taki tłusty (bez wody) krem dla alergików firmy ATW. W skłądzie ma tylko oleje roślinne i zioła. Można go stosować na inne przesuszone miejsca jak pięty lub łokcie.
Ja moge polecić najlepszą pomadkę ochronną jaką znam - Neutrogena. Ale może jeszcze taka uwaga - wiem, że pękające usta mogą być od stosowania niektórych leków, np antybiotyków. Może to będzie jakaś podpowiedź
Jaaacieee dziewczyny jesteście genialne! Odstawiłam pastę colgate i to chyba to! USta są wysuszone, ale przestaly pękać dosłownie z dnia na dzień! Nie wpadłabym nigdy w życiu przysięgam! Dzięki Teraz tylko jeszcze musze znaleźć pastę której będę mogła uzywać, bo od dwóch dni myję zeby bez pasty
Ja mam często spierzchnięte usta, bo mam katar i muszę oddychać przez usta na dworze. I zawsze wtedy nakladam na noc grubaśną warstwę krem Nivea, przechodzi jak reką odjął
A mój ulubiony balsamik to tender care oriflame (w takim małym różowym słoiczku) smaruję nim sobie wszystko co mam przesuszone i działa wspaniale A nie ma jeszcze takiej wygórowanej ceny jak np lancome...
Bardzo polecam Wam maści gojące Alantan i Bepanthen! Odkryłam je kiedy karmilam piersią, po prostu coudownie goi skórę, na ustach też! Pekające wargi goją się w oczach
Może krwawienie to juz jest jakiś powazniejszy problem, ale tak w ogóle to na kondycje skóry, paznokci i włosów bardzo pomaga podjadanie różnych pestek, np słonecznik, dynia, nerkowce. No te ostatnie to orzeszki, ale te też zawierają mnóstwo zdrowych tłuszczy Najlepsze naturalne
Ja również polecę Balsam do ust Tisane. Dostępny w aptece. Bardzo dobry. Albo maści dla dzieci na odparzenia. Szybko łagodzą podrażnienia to może faktycznie i pomogą w tego typu problemach skórnych.