Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak zrobić piękne i trwałe loki?

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak zrobić piękne i trwałe loki?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie 1 2 3 4 z 4  
  • casinda_ebe 26 wrz 2010, 23:23
    Zawsze marzyły mi się piękne duże loki, a niestety mam włosy proste i ciężkie takie druty. Czy jest jakiś sposób na trwałe loki? Zaznaczam, że zwykła lokówka odpada, bo już próbowałam i nic z tego nie wyszło - po 15 minutach włosy były już proste smutny Ale może trzeba użyć jakiejś odżywki albo lakieru?
  • Alicjana 27 wrz 2010, 6:07
    Generalnie jak włosy nie są podatne, to będzie ciężko, zwłaszcza, że pierwsze próby masz już za sobą i to niestety nieudane... Próbowałaś termoloków?
  • casinda_ebe 27 wrz 2010, 7:05
    Nie próbowałam, bo nie mam jak, a trochę mi szkoda inwestować ponad 100 zł w coś, co i tak może się nie przydać. A jakie macie doświadczenia z termolokami?
  • Alicjana 27 wrz 2010, 9:27
    Ja używam termoloków i jestem bardzo zadowolona. Początki są dość trudne i nawija się włosy przez pół godziny, ale teraz doszłam do wprawy i robię to naprawdę w kilka minut, a potem jem śniadanie, maluję się i fryzura gotowa. Zależy jakich użyjesz, ale wychodzą takie bardzo naturalne, ładne fale. Do tego dobry lakier i cały dzięń śmigam w tych lokach. Tylko, że ja mam dość podatne włosy...
  • animatorka 27 wrz 2010, 12:16
    Casinda, jeśli masz proste i ciężkie włosy, to może warto maksymalnie pocieniować i trochę skrócić - jest większa szansa, że loki będą się trzymały.

Alicjana - jakie masz termoloki, bo ja właśnie jestem na etapie poszukiwań...
  • Alicjana 27 wrz 2010, 13:40
    Ja używam temoloki Babyliss. Są bardzo dobre i nie niszczą włosów.
  • animatorka 27 wrz 2010, 14:02
    A można wiedzieć ile kosztowały? Bo z tego co się orientuję to są chyba różne wersje, które mają inne ceny.
  • Alicjana 27 wrz 2010, 17:56
    Ja kupiłam te najtańsze, zapłaciłam niecałe 140 zł, znalazłam w necie, w zwykłym sklepie jest trochę drożej.
    Mam 20 ceramiczno-aksamitnych wałków, do tego w komplecie były spinki takie motylki + szpilki.
    Jestem z nich naprawdę bardzo zadowolona.
  • casinda_ebe 27 wrz 2010, 19:18
    Jak tak piszesz o tych termolokach, to aż mam ochotę kupić i spróbować przymrużenie oka Tylko boję się, że to i tak niewiele da.
    Mam włosy mocno pocieniowane, także może jest szansa...
    A możecie polecić jakieś odżywki, czy inne dobre "utrwalacze"?
  • bamboszek 27 wrz 2010, 22:26
    JA też kręcę włosy na termoloki i uważam, że to bardzo wygodny sposób. Nie ma bardzo podatnych włosów, dlatego stosuję mocne środki utrwalające. Zawsze daję piankę do włosów, a później jeszcze każdy kosmyk przed nawinięciem na wałka spryskuję bardzo delikatnym lakierem (jak dasz za mocno to włosy mogą się poniszczyć). Później fryzurę modeluję palcami (0raz rozczesałam i całe kręcenie poszło na marne...) i na koniec gotową fryzurkę jeszcze raz spryskuję lakierem. Ogólnie nie wychudzę tak na co dzień, bo to za dużo fatygi, ale na imprezy idealne wyjście i cały wieczór daje radę przymrużenie oka
1 2 3 4 z 4  
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum